Wishlist0
Produse

Termeni si conditii

Bine ati venit pe site-ul www.raki.ro.

Site-ul www.raki.ro este operat si este proprietatea societatii S.C. Kalina Textile S.R.L., o societate cu raspundere limitata de nationalitate romana, cu sediul in Bragadiru, sos.Alexandriei 22B, judet Ilfov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr.J23/3962/2018, avand codul de inregistrare fiscala RO31911338 (denumita in continuare „Kalina Textile”).

Folosirea site-ului www.raki.ro implica acceptarea si respectarea termenilor si conditiilor stabilite de catre administratorul legal (Kalina Textile) al site-ului in conformitate cu dispozitiile legale relevante in vigoare la data accesarii site-ului respectiv. 

In vederea utilizarii in conditii bune a acestui site (detinut si administrat de Kalina Textile) este recomandabil sa se realizeze citirea cu mare atentie a termenilor si conditiilor expuse in continuare.

Kalina Textile a creat site-ul www.raki.ro pentru a-si informa personal toti clientii si potentialii clienti. Utilizarea acestui site de catre dumneavoastra este conditionata de respectarea Termenilor si Conditiilor de utilizare detaliate mai jos („Termeni si Conditii”), precum si de respectarea ansamblului de legi aplicabile. Atunci cand accesati site-ul www.raki.ro, cand il parcurgeti si il utilizati, dumneavoastra acceptati implicit si neconditionat Termenii si Conditiile, care prevaleaza asupra oricarei alte intelegeri pe care ati putea s-o aveti cu cu toti membrii retelei sale comerciale sau numai cu unii dintre acestia.

Kalina Textile isi rezerva dreptul de a schimba continutul si conditiile de folosire a site-ului www.raki.ro. Noile conditii devin aplicabile din momentul in care au fost facute publice prin inscrierea lor pe acest site si nu au caracter retroactiv.

Definitii

Vanzator: vanzatorul este www.raki.ro.

Cumparatorul: persoana fizica/persoana juridica sau/si oricare entitate juridica care plaseaza o Comanda pe site-ul www.raki.ro.

Clientul: persoana fizica/persoana juridica sau/si oricare entitate juridica care are sau obtine acces la continutul site-ului www.raki.com.ro, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre www.raki.ro (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre www.raki.ro si acesta, si care necesita crearea si utilizarea unui Cont in cadrul site-ului www.raki.ro.

Bunurile si Serviciile: orice proiect la cheie, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului/Clientului.

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Cumparator/Client si Vanzator prin care Cumparatorul/Clientul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului www.raki.ro intentia sa de a achizitiona Bunuri si/sau Servicii de pe site-ul www.raki.ro.

Nickname-ul: pseudonim prin care un anumit Client/Cumparator poate adauga Continut pe site-ul www.raki.ro. Nickname-ul este asociat informatiilor din site ale Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Contul: sectiunea din site-ul www.raki.ro formata din adresa de e-mail si o parola care permit atat transmiterea comenzii Cumparatorului/Clientului catre Vanzator cat, si formularul de returnare a produselor, dupa caz. Contul contine informatii despre Client/Cumparator, Comenzi, Istoric Comenzi, Facturi fiscale, etc..

Wishlist: sectiunea din Cont care permite Clientului/Cumparatorului adaugarea bunurilor pe care le considera a fi preferate si pe care ulterior le poate adauga in cosul de cumparaturi “Cosul meu”.

Contractul: Comanda confirmata de catre vanzator (confirmarea unei comenzi se poate face telefonic sau electronic).

Taxa de timbru verde: valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Newsletter: In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Aceasta optiune, emisa de catre Client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea Vanzatorului in acest sens.

Programul de fidelitate Bonus Card / Vouchere: prin participarea la acest program, persoanele fizice isi exprima consimtamantul in mod tacit pentru ca datele lor cu caracter personal sa fie administrate si prelucrate de operatorul S.C Kalina Textile SRL, in scopurile prezentate in regulamentul programului, si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Va rugam, sa cititi cu atentie continutul sectiunilor care urmeaza mai jos:

1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

1.1 Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.raki.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

1.2 Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

1.3 Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

1.4 Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de confirmare a Comenzii, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

1.5 Prezentul Contract intra in vigoare la data emiterii facturii de catre Vanzator. Informarea despre emiterea facturii se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si Conditiile generale de vanzare mentionate pe aceasta pagina vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

2. CESIUNEA SI SUBCONTRACTAREA

2.1 Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Serviciile si/sau Bunurile ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

2.2 Pentru evitarea oricaror dubii, Vanzatorul are dreptul de a ceda/transfera oricare dintre drepturile si obligatiile sale din prezentul Contract fara a fi necesar acordul prealabil scris al Cumparatorului/Clientului.

3. PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA. DREPTUL DE AUTOR SI DREPTURILE CONEXE (LEGEA NR. 8/1996)

3.1 Continutul site-ului www.raki.ro incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietate exclusiva a www.raki.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect.

3.2 Site-ul www.raki.ro si sigla RAKI sunt marci inregistrate ale Kalina Textile.

3.3 Folosirea fara acordul in scris al Kalina Textile a oricaror elemente descrise art. 3.1 si art. 3.2 de mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

3.4 Continutul site-ului www.raki.ro este protejat in conformitate cu prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, precum si in conformitate cu legislatia privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al Kalina Textile (reprezentantilor legali ai www.raki.ro) solicitat de persoana fizica si/sau juridica in prealabil, a oricaror elemente apartinand site-ului www.raki.ro se pedepseste in conformitate cu legislatia relevanta in vigoare la momentul folosirii.

3.5 Kalina Textile intelege sa permita descarcarea oricaror informatii de pe site-ul www.raki.ro doar in vederea folosirii acestor informatii in vederea efectuarii Comenzilor si receptionarii produselor (Serviciilor si Bunurilor). Folosirea informatiilor expuse pe site-ul www.raki.ro (care fac parte din drepturile protejate prin legislatia dreptului de autor si drepturile conexe) in sens comercial si/sau in oricare alt sens decat cel prevazut mai sus se pedepseste in conformitate cu sanciunile prevazute de legislatia relevanta in vigoare.

Este strict interzis!!!

Modificarea partiala sau integrala a site-ului www.raki.ro, reproducerea partiala sau integrala a site-ului www.raki.ro, copierea, vanzarea sau exploatarea site-ului www.raki.ro in orice mod fara acordul scris al Kalina Textile.

Kalina Textile intelege sa solicite instantelor judecatoresti obligarea persoanelor fizice si/sau juridice la plata daunelor interese pentru modificarea, copierea, distribuirea, transmiterea, afisarea, publicarea, reproducerea, acordarea de licente, crearea de produse derivate, transferarea sau/si vanzarea oricaror informatii sau/si oricaror servicii obtinute de pe sau prin intermediul site-ului www.raki.ro.

4. DESCRIEREA PRODUSELOR

4.1 Toate informatiile postate si publicate pe site-ul www.raki.ro, ca de exemplu: descrierea produselor, specificatii, fotografii sau prezentari succinte. Kalina Textile isi rezerva dreptul de a face modificari minore ale descrierii produselor fara notificarea Clientilor/Cumparatorilor.

4.2 Ofertele de pe site-ul www.raki.ro pot fi limitate in timp si cantitate asa cum se anunta pe site. Cantitatile de produse din stoc publicate pe site sunt de natura informativa si pot fi modificate fara o notificare prealabila. Kalina Textile poate restrictiona numarul maxim de cumparaturi disponibile pentru un singur Client/Cumparator pentru fiecare produs, pentru a oferi o piata corecta tuturor membrilor sai (Clientilor/Cumparatorilor).

4.3 Orice sume platite de Client/Cumparator in avans - fara a fi primit confirmarea Comenzii, vor fi rambursate de catre Kalina Textile in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 15 (cincisprezece) zile, in cazul in care Kalina Textile nu poate onora Comanda confirmata.

4.4 Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de prezentare, produsele livrate pot diferi usor de imagini in ceea ce priveste culoarea.

4.5 Toti furnizorii produselor originale vandute prin intermediul www.raki.ro si-au rezervat dreptul sa modifice specificatiile tehnice si comerciale ale produselor fara notificarea prealabila a Clientilor/Cumparatorilor.

4.6 Kalina Textile prin intermediul site-ului www.raki.ro ofera Clientilor sai (Cumparatorilor) o descriere cat mai detaliata asupra produselor sale, insa nu garanteaza ca descrierea produselor sau orice alt continut al site-ului www.raki.ro este completa sau total lipsita de erori materiale. De asemenea, Kalina Textile nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un tip de prejudiciu suferit de catre Client cum ar fi: pierderi de date, profituri pierdute, imposibilitatea de a utiliza datele de pe acest site, etc..

5. METODELE DE COMANDA  

5.1 Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe site (www.raki.ro), prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

5.2 Pentru a activa Comanda trebuie doar sa setezi detaliile preferate de Comanda (unde sa fie livrata, cum sa fie expediata si cum doresti sa platesti) in contul tau, iar aceste setari vor fi retinute si folosite pentru fiecare Comanda. Aceste setari pot fi modificate oricand de catre Client/Cumparator.

5.3 Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii, la fel prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

5.4 Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

   • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

   • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de www.raki.ro, in cazul platii online;

   • datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

   • cateva livrari esuate consecutive;

   • alte motive obiective.

5.5 Kalina Textile se obliga sa proceseze toate Comenzile si sa expedieze toate produsele mentionate in toate si in fiecare Comanda efectuata de catre Client/Cumparator (in limita stocului disponibil si cu respectarea prevederilor mentionate mai sus la prezenta sectiune) in termen de maxim [3-6 zile] lucratoare de la data efectuarii fiecarei Comenzi. Produsele sunt considerate livrate in momentul predarii acestora catre curier (aici gasiti firmele de curierat cu care colaboreaza www.raki.ro [Fan- Courier si DPD]).

6. MODALITATILE DE RETURNARE ALE PRODUSELOR

6.1 In cazul in care Clientul nu este multumit de produsul(ele) il poate returna si/sau poate alege un alt produs expus pe site-ul nostru, in limita contravalorii produsului returnat si a stocului disponibil, cu respectarea conditiilor mentionate de mai jos.

6.2 Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

6.3 Clientii Kalina Textile pot returna produsele achizitionate in termen de maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data primirii. Produsul comandat va fi returnat in aceeasi stare in care a fost livrat catre Client de catre Kalina Textile, avand aceeasi eticheta atasata, ambalajul original si impreuna cu documentele de livrare care l-au insotit, daca este cazul. In maxim 14 (paisprezece) zile de la data returnarii, Kalina Textile se obliga sa transmita catre Client contravaloarea Comenzii intr-un cont bancar indicat de catre Clientul care a efectuat Comanda. Orice returnare de produse trebuie aprobat initial de catre un operator al Kalina Textile, programul de lucru pentru returnari este de [luni] pana [vineri] intre orele [09.00] – [18.00]. Operatorul poate fi contactat la numarul de telefon [0734660664] sau la adresa de e-mail [retur@raki.ro].

6.4 In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta returul produselor si constituirea contravalorii acestora ca avans marfa pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs solicitarii de retur.

6.5 Costul transportului este in sarcina clientului, iar in caz de retur taxa de transport achitata la livrare nu se restituie. Avand in vedere prevederile legii 249/2015 actualizata, pentru indeplinirea obiectivelor de la art. 14 produsele se returneaza doar in ambalajul original.

6.6 Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost primite, cu etichetele initiale intacte, certificatul de garantie in original (daca a fost emis de producator/ distribuitor) si toate documentele cu care a fost livrat produsul. Produsul trebuie sa fie insotit de accesoriile si/sau  cadourile cu care a fost livrat.

6.7 In cazul in care au fost cumparate mai multe produse de acelasi fel si se doreste returnarea tuturor produselor, clientul este rugat sa desigileze doar un produs. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

6.8 Nu se accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice sau electrice, produsele carora le lipsesc accesorii.

6.9 Daca in coletul de retur se afla produse diferite fata de cele din comanda, dupa verificarea pachetului, returul va fi refuzat.

6.10 In cazul in care Clientul nemultumit opteaza pentru schimbarea produselor comandate, noua Comanda va fi procesata si expediata in maxim [72] de ore lucratoare de la data returnarii produselor comandate. Diferentele de pret vor fi returnate in maxim [14] de zile de la data returnarii produselor comandate.

6.11 Conform dispozitiilor Ordonantei nr.34/2014, Cumparatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte:

a) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de www.raki.ro si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

b) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau a unor produse personalizate in mod clar;

c) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

d) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

e) furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

f) furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului de vanzare, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care comerciantul nu le poate controla;

g) contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat in mod special personalului www.raki.ro sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, personalul www.raki.ro presteaza alte servicii, in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte produse decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau produse suplimentare;

h) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care aceste inregistrari sau programe informatice au fost desigilate de catre Cumparator;

i) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, revistelor, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

j) contractele incheiate in cadrul unei licitatii;

k) prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decat cel rezidential, transport de marfuri, inchiriere de masini, catering sau serviciile privind activitatile de agrement, in cazul in care contractul prevede o data sau o perioada de executare specifica;

l) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul de retragere.

7. OBLIGATIILE VANZATORULUI, CUMPARATORULUI, CLIENTULUI

7.1 Vanzatorul va avea urmatoarele obligatii:

    (a) sa furnizeze Bunurile si Serviciile in cantitatea si avand calitatea solicitata de catre Cumparator prin Comenzi;

    (b) sa asigure transportul Bunurilor, in conditiile prevazute in prezentul Contract;

    (c) sa acorde, la cererea Cumparatorului, oricare si toate informatiile (de care dispune referitoare) la Bunuri;

    (d) sa indeplineasca oricare alte obligatii ce-i revin prin lege si/sau prin prezentul Contract;

    (e) sa informeze (telefonic sau e-mail) Cumparatorul in cazul imposibilitatii vanzarii in conditiile cerute de Cumparator prin Comanda;

    (f) sa emita facturi, sa le semneze, sa le stampileze si sa le transmita prin e-mail, fax catre Cumparator in conformitate cu prevederile prezentului Contract.

7.2 Cumparatorul va avea urmatoarele obligatii:

   (a) sa evidentieze clar in Comanda tipul Bunurilor comandate, cantitatea, calitatea si preturile acestora;

   (b) sa ia toate masurile pentru achitarea Bunurilor in conditiile stabilite in prezentul Contract;

   (c) sa puna la dispozitia Vanzatorului instructiunile si/sau documentatia necesara in vederea livrarii Bunurilor si sa aduca la cunostinta Vanzatorului toate informatiile aflate la dispozitia sa pe care Vanzatorul le solicita in mod rezonabil si le considera a fi utile, si necesare in vederea livrarii Bunurilor la locul livrarii si la data livrarii;

    (d) sa receptioneze Bunurile la locul livrarii in conformitate cu prevederile art. 6 de mai sus si sa asigure prezenta la locul livrarii a unui reprezentant al sau care sa fie autorizat (imputernicit) sa semneze avizul de insotire al marfii (Bunurilor) si/sau procesul-verbal al curierului;

   (e) sa respecte cu strictete oricare si toate prevederile prezentului Contract incheiat intre parti in momentul confirmarii Comenzii plasate de catre Client/Cumparator anterior;

   (f) sa plateasca la timp si integral oricare si toate sumele care se afla in sarcina sa, prevazute sau rezultate din prezentul Contract, inclusiv din anexele atasate si/sau care vor fi atasate la acesta, dupa caz;

   (g) sa actioneze in indeplinirea indatoririlor sale impuse de prezentul Contract si de lege, cu buna-credinta si cu diligenta manifestata in contractele de acest tip;

   (h) sa achite facturile emise de catre Vanzator in conformitate cu prevederile prezentului Contract si a prevederilor din anexele la acesta.

8. FACTURARE SI PLATA

8.1 Preturile Bunurilor afisate in cadrul site-ului www.raki.ro includ TVA in conformitate cu legislatia relevanta in vigoare.

8.2 Plata Bunurilor comandate se poate efectua in avans sau la livrarea produselor (ramburs).

8.3 Kalina Textile isi rezerva dreptul ca, in cazul in care furnizorii produselor solicita acest lucru, sa solicite plata in avans a unei parti a valorii produselor.Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata, depunere de numerar in contul Vanzatorului in baza unei facturi proforma. Dovada platii trebuie trimisa catre Kalina Textile  la adresa de mail – [office@raki.ro]. Aceste comenzi vor incepe a fi procesate numai dupa incasarea avansului.

8.4 In cazul in care suma achitata in avans este mai mare decat valoarea produselor comandate, diferenta va fi restituita imediat Clientului/Cumparatorului.

8.5 In cazul in care suma achitata in avans este mai mica decat valoarea produselor comandate, Clientul/Cumparatorul va avea obligatia sa achite diferenta in momentul livrarii.

9. RASPUNDEREA SI REZOLVAREA LITIGIILOR

9.1 In cazul unor potentiale litigii aparute intre Vanzator si Client/Cumparator, acestea vor fi solutionate pe cale amiabila. Daca nu este posibila rezolvarea litigiilor pe cale amiabila, partile implicate vor inainta litigiul spre solutionare instantelor competente de la sediul [Vanzatorului ].

9.2 Administratorul site-ului va lua toate masurile necesare pentru a garanta integritatea site-ului. Totusi, administratorul site-ului nu poate fi, sub nici o forma, responsabil pentru orice acte sau omisiuni din partea angajatilor, asociatilor, partenerilor de afaceri sau agentilor in desfasurarea site-ului, care ar putea produce inconveniente sau prejudicii persoanelor vizitatoare ale site-ului www.raki.ro.

9.3 De asemenea, administratorul site-ului (Kalina Textile) nu va fi responsabil pentru orice erori sau nefunctionari care afecteaza mersul site-ului sau/si pentru orice prejudiciu care ar putea sa apara in urma accesarii sau utilizarii site-ului www.raki.ro, a descarcarii oricarui material, informatie, text, imagine, fisier video sau audio de pe acest site.

9.4 Administratorul site-ului, cat si managerii, coordonatorii, membrii, partenerii, angajatii, agentii, consultantii, furnizorii, contractorii si sponsorii acestora nu isi asuma responsabilitatea pentru orice pierdere sau dauna (materiala sau/si morala) direct sau indirect rezultata din folosirea site-ului sau pentru orice pierdere sau dauna rezultata in legatura cu accesarea si/sau utilizarea site-ului www.raki.ro.

9.5 In cazul in care in cadrul site-ului vor fi disponibile link-uri catre alte site-uri, accesarea acestora este la libera alegere a utilizatorului, iar proprietarii site-urilor in cauza vor purta raspunderea integrala in privinta continutului acestora. Pentru evitarea oricarui dubiu, administratorul site-ului (Kalina Textile) nu controleaza si nu este raspunzator pentru conditiile de confidentialitate, securitate si de functionalitate ale acestor site-uri.

9.6 Orice utilizator al site-ului se va adresa administratorului site-ului pentru orice nemultumiri, neintelegeri sau reclamatii in legatura cu orice si toate aspectele legate de site.

10. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE CLIENTILOR/CUMPARATORILOR

10.1 In conformitate cu Legea nr.677/2001, privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (denumita in continuare „Legea nr. 677/2001”), va informam ca Kalina Textile colecteaza datele personale ale Clientilor doar in vederea expedierii produselor si propriilor materiale informationale, promotionale si publicitare catre Clientii sai.

10.2 Prin crearea unui Cont in cadrul site-ului www.raki.com.ro va dati acordul expres si neechivoc ca datele dumneavoastra personale sa fie prelucrate de catre Kalina Textile si ulterior arhivate in servere securizate. Arhivarea datelor dumneavoastra personale se face atat in scopul inlesnirii modului de efectuare a comenzilor dumneavoastra viitoare, cat si in scopul desfasurarii de catre Kalina Textile de activitati de marketing direct.

10.3 Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice Kalina Textile are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dumneavoastra (nume, prenume, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, telefon, data de nastere, obiceiuri de consum, etc.).

10.4 Scopul colectarii datelor este: Procesarea Comenzii, livrarea produselor si transmiterea produselor publicitare.

10.5 Nu sunteti obligati sa furnizati datele personale catre site-ul www.raki.ro.

10.6 Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si nu sunt comunicate altor destinatari.

10.7 Site-ul www.raki.ro foloseste cookie-uri, acestea fiind date stocate pe hardul utilizatorului pe o perioadata limitata de timp, continand informatii despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezinta un avantaj in folosul vizitatorilor, acesta permintand memorarea unor optiuni de navigare in site precum limba in care se afiseaza site-ul, tip de filtre care se aplica la afisarea unor anumite pagini, memorare numelui de utilizator si a parolei pentru un acces rapid la continutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu inseamna ca utilizatorului ii va fi refuzat accesul de navigare in site, de citire a continutului acestuia.Utilizatorul are optiunea de a dezactiva cookies precum si stergerea celor existente din orice browser folosit. Cu ajutorul cookie-urilor, proprietarii de site-uri pot monitoriza si segmenta interesele utilizatorilor fata de anumite zone sau aplicati ale site-ului, fapt care le permite ulterior imbunatatirea experintei de navigare, introducerea unui continut relevant pentru utilizator, etc.

11. INFORMATII SI NOTIFICARI

11.1 Cei care acceseaza/viziteaza site-ul www.raki.ro pot face comentarii si orice alte comunicari pe adresa de e-mail [office@raki.ro] atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator sau defaimator.

11.2 Orice comunicare si/sau transmitere de notificari se poate realiza de catre oricare persoana la adresa de e-mail [office@raki.ro], telefon mobil [0734660664].

12. FORTA MAJORA

12.1 Forta majora exonereaza partea afectata de indeplinirea totala sau partiala a obligatiilor sale in baza prezentului Contract (mai ales dupa confirmarea Comenzii), cu conditia respectarii de catre partea afectata de evenimentul de forta majora a prevederilor art. 11.3. de mai jos.

12.2 In scopul acestui Contract, un eveniment de forta majora va insemna orice eveniment insurmontabil, incontrolabil si imprevizibil de catre partea afectata, inclusiv, dar fara a se limita la, incendiu, act de vandalism, cutremur, inundatie, furtuna sau razboi si care impiedica partea afectata sa-si indeplineasca total sau partial obligatiile asumate prin prezentul Contract.

12.3 Partea afectata va notifica cealalta parte asupra evenimentului de forta majora in termen de o zi de la aparitia acestuia, atasand documente doveditoare in acest sens. Partea afectata va notifica cealalta parte prompt si in orice caz in termen de maxim 24 (douazecisipatru) de ore asupra incetarii evenimentului de forta majora.

12.4 In cazul in care evenimentul de forta majora dureaza mai mult de 3 (trei) de zile, oricare dintre parti va avea dreptul sa rezilieze imediat acest Contract prin notificare scrisa adresata celelilalte parti.

13. PROMOTIILE

13.1 Toate si oricare promotie afisata pe site-ul www.raki.ro este organizata cu respectarea prevederilor Ordonantei nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, cu modificarile si completarile ulterioare si a altor acte normative aplicabile.

14. CONFIDENTIALITATEA

14.1 Prin „Informatii Confidentiale” se au in vedere orice informatii care au fost sau vor fi puse la dispozitia Clientului/Cumparatorului de catre Vanzator sau la care Clientul/Cumparatorul va avea acces cu ocazia achizitionarii Bunurilor si/sau Serviciilor de pe site-ul www.raki.com.ro, indiferent de forma acestora (forma scrisa, electronica sau verbala), indiferent de forma in care i-au fost comunicate/prezentate Clientului/Cumparatorului (manuale, studii, rezumate, sinteze, note, referate, comunicate etc.) si indiferent de suportul material pe care sunt inregistrate (hartie, banda magnetica, discuri, microfilme, fisiere de date, posta electronica, instrumente electronice de stocare, etc.), inclusiv in situatia in care nu sunt stocate pe un suport material. Informatiile Confidentiale includ, dar fara a se limita la: (1) activitatea Vanzatorului, in general; (2) oricare dintre activitatile sau operatiunile desfasurate de Vanzator si partenerii comerciali ai Vanzatorului; (3) know-how-ul si/sau metodele de lucru ale Vanzatorului; (4) oricare acte sau documente intocmite, emise sau incheiate de catre Vanzator; (5) produsele si/sau serviciile oferite de Vanzator si de partenerii comerciali ai Vanzatorului; (6) colaboratorii Vanzatorului; (7) orice alte informatii referitoare la Vanzator, puse la dispozitia Clientului/Cumparatorului sau la care Clientul/Cumparatorul are acces in orice mod si care nu sunt in mod rezonabil accesibile publicului.

14.2 In afara de obligatiile mentionate la art. 6.2 de mai sus, Clientul/Cumparatorul va avea si urmatoarele obligatii suplimentare pentru o perioada de 5 (cinci) ani de la data achizitionarii unui/unor Bunuri de pe site-ul www.raki.ro:

   (a) sa pastreze secrete Informatiile Confidentiale primite de la vanzator si/sau de care a luat cunostinta, in orice mod, si sa previna orice utilizare sau divulgare neautorizata a unor astfel de informatii catre terte persoane;

   (b) sa utilizeze Informatiile Confidentiale exclusiv pentru achizitionarea Bunurilor de pe site-ul www.raki.ro;

   (c) sa nu dezvaluie si sa nu permita accesul niciunei terte persoane la Informatiile Confidentiale si sa nu se foloseasca de nicio Informatie Confidentiala in scopul de a obtine vreun avantaj/castig propriu sau in folosul unei alte persoane;

   (d) sa ia toate masurile necesare pentru a preveni dezvaluirea Informatiilor Confidentiale unor terte persoane si sa previna accesul persoanelor neautorizate la Informatiile Confidentiale;

   (e) sa se abtina de la copierea, reproducerea, multiplicarea si/sau, dupa caz, distribuirea Informatiilor Confidentiale, altfel decat in masura strict necesara achizitionarii Bunurilor;

   (f) sa se abtina de la folosirea Informatiilor Confidentiale in vederea favorizarii activitatii unei terte persoane, in special a celor a caror activitate se afla in concurenta cu cea prestata de catre Beneficiar.

14.3 In cazul in care Clientul/Cumparatorul este obligat sa dezvaluie o parte din sau toate Informatiile Confidentiale, in temeiul unei hotarari judecatoresti sau a altei decizii emise de o autoritate competenta (in limitele atributiilor legale ale acesteia si numai in aplicarea legala a unui act normativ), Clientul/Cumparatorul se obliga sa notifice cu promptitudine Vanzatorul, fara insa a depasi o zi lucratoare de la luarea la cunostinta, in orice mod, a hotararii sau deciziei privind dezvaluirea Informatiilor Confidentiale. In orice caz, nicio dezvaluire nu va putea fi efectuata de catre Client/Cumparator fara ca Vanzatorul sa aiba posibilitatea de a obtine masuri de protectie adecvate sau orice alt remediu necesar in vederea protejarii Informatiilor Confidentiale, in conditiile legii. Orice dezvaluire ce va fi efectuata de Client/Cumparator va cuprinde numai Informatiile Confidentiale determinate in mod prealabil de catre parti.

14.4 In cazul in care Clientul/Cumparatorul a incalcat prevederile art. 13, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita in instanta daune interese pentru prejudiciul provocat prin dezvaluirea Informatiilor Confidentiale.

15. DISPOZITII FINALE

15.1 Prevederile Termenilor si Conditiilor se completeaza cu dispozitiile legislatiei romane aplicabile in materie, in vigoare.

15.2 Prin plasarea unei Comenzi prin intermediul site-ului www.raki.ro Clientul/Cumparatorul accepta si conforma prevederile Termenilor si Conditiilor prezentate pe aceasta pagina. In cazul unui conflict intre Vanzator si Client/Cumparator Termenii si Conditiile prezentate pe aceasta pagina vor fi interpretate ca fiind reglementarea relatiei contractuale intre parti (legea intre parti).

15.3 Toate si orice modificare si completare a Termenilor si Conditiilor se vor efectua de catre Kalina Textile fara notificarea prealabila a Clientului/Cumparatorului. Pentru evitarea oricaror dubii, in cazul unui conflict intre Vanzator si Client/Cumparator prevederile din Termeni si Conditii aplicabile raportului contractual intre parti vor fi cele de la data confirmarii Comenzii de catre Vanzator (data semnarii Contractului).